30 års med Fennec-helikopterne.

Den 5. marts. 2020 fejrede Flyvevåbnet de danske Fennec-helikopteres 30-års jubilæum. I den anledning var der arrangeret en formations flyvning over Midtjylland. Den bestod af en EH101 Merlin og fire Fennec-helikopter.

 

Flyvevåbnet modtog den første Fennec-helikopter d. 15. marts. 1990. Den var primært anskaffet som panserværnshelikopter for Hærens Flyvetjeneste (HFT)på Flyvestation Vandel.

Den 2. juni. 2003 blev Hærens flyvetjeneste flyttet fra Flyvestation Vandel til Flyvestation Karup. Hærens flyvetjeneste blev nedlagt d. 1. juli. 2003 og Fennec-helikopterne blev overdraget til den ny oprettet enhed, Eskadrille 724 på Flyvestation Karup.

 

Efter flytningen blev ændres Fennec-helikopternes opgave ændret, fra panserværnshelikopter til primært at løse observationsopgaver og til lettere transportopgaver. Derudover blev helikopterne også brugt af forsvarets specialstyrker og Politiets Aktionsstyrke.

 

Fennec helikopterne har være udsendt flere gange, for støtte over internationale operationer. Heriblandt Skopje i Makedonien i 2002, Basra i Irak 2006, Basra i Irak 2007 og Afghanistan i 2008.

I de 30 år, som Fennec-helikopterne har været i aktion for det danske Flyvevåben, er det blevet til mere end 80.000 flyvetimer.

 

Billederne nedenfor er fra ankomsten til Flyvestation Karup, efter formationsflyvningen over Midtjylland.

 

 

Picture Picture Picture
Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved