Roskilde Airshow 2019.

Roskilde Airshow blev afholdt fra fredag d. 16. og til søndag d. 18. aug. 2019.

 

Igen i år blev der arrangeret et tusmørkeshow om fredagen. Portene til tusmørkeshowet åbnede kl. 18 og flyvningen skulle starte kl. 20. Tusmørkeshowet gør det nemmere at se de udstillet fly, da der ikke er nær så mange tilskuer som til selve airshowet om lørdagen og søndagen.

 

Tusmørkeshowet havde mange interessante fly i luften. Fra Flyvevåbnet kom Eskadrille 722 med deres EH101 Merlin redningshelikopter og Flyveskolens opvisningshold “Baby Blue”. Det finske Flyvevåben havde sendt deres opvisningshold, Midnight Hawks.

 

Rvator er et civilt opvisningshold, som lavede formationsflyvning og kunstflyvning, med 5 hjemmebygget RV-fly. Airborne Pyrotechnics er et engelsk opvisningshold som flyver 2 motoriseret svævefly af typen Grob 109. Holdet brugte forskelligt fyrværkeri i luften under deres show.

 

Det mest interessant var den gamle Boeing B-17G Flying Fortress ”Sally B” som sidst besøgte Danmark tilbage i 2010 til Flyvevåbnets Airshow på Flyvestation Skrydstrup.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

På static display, var der mulighed for at se nærmere både på fly som ikke deltog i luftcirkusset og på mange af de fly som deltog i luften. Af ikke flyvende havde den tyske hærs flyvevåben og marine sendt henholdsvis en Eurocopter EC 135T1 helikopter, en C-160 Transal transportfly og en Dormier DO-228 miljøfly.

 

Det hollandske flyvevåben kom med en C-130H-30 Hercules transportfly. Det engelske flyvevåben havde sendt en British Aerospace Hawk T1 fra 100 Squadron på RAF Leeming.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Af civile fly var der blandt andet en dansk ejet Pilatus PC-12/47E, Tecnam P2006T og Eurocopter EC120 B Colibri helikopter. På den store platform foran lufthavnsbygningen, stod mange af de fly, som både var på static og skulle i luften.

Dette gjorde at nysgerrige sjæle, kunne se hvordan piloterne og jordpersonel, gjorde flyene klar før de skulle i luften.

 

Til lørdagens og søndagens show, var der et tæt pakket program, med mange forskellige flytyper. Årets højdepunkter var nok B-17G Flying Fortress. B-17G bombeflyet var som altid en fryd at se og høre.

Den gamle maskine blev leveret til USAF, kort efter krigens slutning i juni 1945 og flyet har aldrig set aktiv tjeneste under krigen.

Alligevel er det imponerende, at se et 72-årig gammelt fly og ikke mindst at høre de 4 stjernemotor under en forbi flyvning.

 

Det danske Flyvevåbnet bemalet F-16 fly ”Dannebrog” solo display, leverede et kraftfuld show med flaers og masser af buller og larm.

 

 

Det finske Flyvevåbens opvisningshold ”Midnight Hawks” er ikke et opvisningshold, man ser hver dag.

De lavede en fin opvisning med tæt formationer og præcise manøvrer.

 

Mange andre fly og teams var i luften, blandt andet L-29 Dolphin, Biltemas Spitfire og P-51D Mustang, Rvator, Chip-Chaps, KZ-II trainer, Catalina PBY-5A og DC-3 vennerne.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side, trodsede cirka 18.000 gæster for at komme til Airshow 2019. Så man kan roligt sige at det var en succes.

 

Man må håbe at de holder stilen og fortsætter i samme bane til næste Airshow om 2 år.

 

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved