Tiger Meet Poznan 2018, Poznań, Polen.

Dette års Tiger Meet blev afholdt d.14-25 maj i Krzesinv AB i Polen, af 6 Eskadra Lotnicza (6. Taktiske eskadrille) på deres hjembase, den 31. Baza Lotnicza (31. taktiske luftbase).

 

Den 31. taktiske luftbase er hjembase for to eskadriller, den 3. og 6. Taktiske eskadrille. Begge enheder er udstyret med F-16C/D block 52. Den 6. Taktiske eskadrille, har været fuldt medlem af NATO Tiger Association siden 2011.

 

 

Til årets Tiger Meet 2018 (NTM18) deltog ikke mindre end 22 eskadriller, cirka 70 kampfly, rekognosceringsfly, helikoptere og over 1200 soldater fra 13 NATO-lande.

 

Der blev primært fløjet to missioner dagligt. ét om formiddagen og ét om eftermiddagen. Under disse missioner træner Composite air operations (COMAOs), som var opbygget omkring forskellige scenarier. Scenarierne er baseret på krisesituationer som kunne opstå, i Libyen eller Syrien.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Årets spotterdag blev afholdt d. 18. maj. 2018 og var generelt en meget kaotisk oplevelse. Hvilket gav en følelse af, at spotterdagen var blevet organiseret af personer, som ikke vidste hvad behovet var, for sådan et arrangement. Efter åbningen af indregistreringen, tog det cirka halvanden time for at blive registeret og komme hen til bussen. Herefter blev vi transporteret ind på luftbasen.

 

Vi blev placeret omkring 120 meter fra banen og med taxibanen endnu længere væk.

Som nitte gik terrænet lidt opad mod banen, hvilket gjorde man ikke så godt kunne se taxibanen, og derudover stod vi i modlys.

 

Dette var skuffende, især når det var et arrangement man betalte for. Der kunne selvfølgelig være nogle restriktioner, som skulle overholdes fra det polske flyvevåben, men det vides ikke.

 

 

 

Dagen bestod af et stort pas med cirka 40 fly og helikoptere. Disse indeholdte diverse takeoffs og landinger, fra normal operative flyvning og forskellige transportfly. 

 

Skal man sige noget positivt omkring NTM18, var der en masser at flotte tigerbemalet fly. De spektakulære specialbemalinger, er én at de traditioner som er kendetegn for tiger Meet.

 

Af de fly vi fik af se, var der 9 fly med bemalinger, hvoraf to var fuld bemalet. Den tyske Tornado ECR 46+57, fra Das Taktische Luftwaffengeschwader 51 "Immelmann” (TaktLwG 51), havde en fuld bemaling. her brød tigerstriberne nærmest igennem flyets normale bemaling og med en sort panter på halen.

Den anden fuld bemalet fly, var den tyske Eurofigher Typhoon 31+00 fra Taktisches Luftwaffengeschwader 74 (TaktLwG 74). Flyet var malet med grønne og sorte tiger striber, samt et tigerhoved med glødende øjerne på halen. Flyet fik navnet ”Ghost Tiger”.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Der deltog ligeledes en stor del NATO Tiger Association helikopter enheder, her i blandt:

RAF 230 Squ. med Puma HC.2, Royal Navy 814 NAS med Merlin HM.2, Tjekkisk 221 LtBVr med MI-24 Hind og Fransk EHRA 3 (ALAT) med SA-342M Gazelle.

Desværre så man ikke meget til dem, da de landede på den sydvestlige del af Krzesinv AB og ikke på hovedbanen.

 

 

 

Bortset fra det ret uorganiseret indregistrering og nærmeste en ligegyldig placering af deltager, gik dagen godt med masser af aktivitet.

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved