Åbent hus Zaragoza Air Base 2016

 

 Den 21. Maj 2016 holdt værterne af Tiger Meet 2016 åbent hus på Zaragoza Air Base i Spanien.

 

Normalt har basen omkring 30 kampfly stationeret, men på grund af Tiger Meet husede basen mere en 100 fly. Dette var det perfekte grundlag, til at afholde et åbent-Hus-arrangement.

 

Portene åbnede kl. 8 og et stort strøm af biler, skabte et mindre trafikkaos. Det spanske militær politi havde dog styr på det og trafikken gled hurtigt ind imod base.

Parkering forgik på græsområder og ramper, med let adgang til udstillingspladsen.

 

 

Mange af Tiger Meet flyene var udstillet til dagen, samt en masse militær luftforsvars isenkram i form at luft til jord missiler, køretøjer og mange andre systemer. De fleste af de specielt bemalede fly var udstillet. Der var meget tid til at kigge nærmere på de forskellige udstillinger, da den flyvende først startede kl. 10.20.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

En let transport fly af typen CASA 212-100 (72-01) lettede. I den var faldskærmsudspringer der skulle starte den flyvende del af dagen. Efterfølgende lettede Ala 15’s F-18 Hornet af og viste et forrygende opvisningen. Den Spanske Eskadrille ALA 14, som fløj Mirage F-1 indtil 2013, lavede en opvisning i deres nye EF-2000 Eurofighter (Typhoon).

 

Den spanske Eurofighter viste kraften bag flyets to Eurojet EJ200 jetmotorer og flyets manøvredygtighed med et brag af en demonstration. Derpå gik Det Spanske Flyvevåbnets helikopter opvisningshold ” Patrulla Aspa” i luften, med fem Eurocopter EC 120B Colibri helikoptere.

 

Picture Picture Picture

 

Tempoet på helikopteren var ikke lige så hurtig som kampflyene, men manøvredygtigheden på EC 120B og piloterne i helikopteren viste hvordan maskinen skulle håndteres. Patrulla Aspa leverede en meget flot og indholdsrig opvisning.

Den Belgiske Solo F-16 var blevet inviteret til at komme og lave en opvisning og som altid lavede den belgiske F-16 en kanon opvisning. Display flyet er speciel malet i sort, grå, hvid og de belgiske farver på halen. Opvisning er altid en fornøjelse at se. 

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Andet sidste team i luften var det Fransk Marine Rafale duo display team. Display linjen rykkede under hele forløbet meget tættere på tilskuerne. Dette gjorde at man både fik blæst ørene af og rystet tændere løse, ved kraften af de fire kraftigere Snecma M88-2 turbofans motorerne. Forbi flyvning, rul og kraftige drejninger, både solo og i formation prægede de to flys opvisning. Det var en flot og meget anderledes opvisning end normalt, mest på grund af 95 % af alle kampfly opvisninger er solo.

 

Sidste hold i luften var Det Spanske Flyvevåbens opvisnings hold ”Patrulla Águila”. Holdet har siden 1985 huserede i luften over Europa med deres syv Casa C-101 Aviojets fly. Det lille manøvredygtige træningsfly er perfekt til de formationer holdet udsætter flyet for. Holdet lavede som altid en flot opvisning og da sidste fly have sat siden hjul på banen var luftcirkusset slut. 

 

Åbenthus på Zaragoza Air Base 2016 var et airshow som klart lå over middel. God trafik styring til showet og masser af plads på tilskuer området. Det meste negative ved showet var manglen på fly i luften.  Der blev kun fløjet i tidsrummet i mellem kl. 10.00 og 14.00 inkluderet en middagspause på en time.

 

Det var minimalt hvor mange fly der kunne blive sendt i luften på 3 timer. Manglen på fly i luften vejes op imod det store udvalg af fly på jorden, der var muligt på grund af Tiger Meet. At airshowet var en succes, kunne ses på det store antal fremmødte tilskuere, som ikke mindre var mere end 50.000 fremmødte. Er man i nærheden kan det anbefales at ligge en tur forbi.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved