Forceval 2013, Fliegerhorst Schleswig.

I dagene imellem d. 25. feb. til d. 1. marts 2013 var Fliegerhorst Schleswig rammen omkring øvelsen Forceval 2013.

 

Forceval 2013 havde til formål at evaluere Einsatzgeschwader 5(EG5) (udrykningsstyrke Wing 5), og certificere Eurofighterne som en del af NATO Response Force.

 

Kort fortalt havde EG5 til opgave at opbygge en fuld operationel base, med alt hvad der hører sig til. Der blev bygget en container og teltbyer på flyvestationen, fuldt indrettet med kontorer, sygehuse, kantiner, toiletter, vagtposter og sovepladser til de mange soldater.

Alt hvad EG5 skulle bruge for at kunne opretholde en operativ kampstyrke.

Mere end 1000 tons materiale og 1600 soldater, og ikke mindre end 19 fly deltog i øvelsen.

Flyene var en blanding af Tornado-fly og de nye EF-2000 Eurofighters.

 

 

Picture Picture Picture

Fly og personale som deltog i øvelsen var fra følgende enheder: Aufklärungsgeschwader 51 (AG51 "Immelmann"), Jagdbombergeschwader 33 (JaboG 33), Jagdgeschwader 73 (JG73 "Steinhoff") og Jagdgeschwader 74 (JG74).

Det er vigtigt, at piloter såvel som jordpersonel ydede deres bedste, så Eurofighterne kan få sin certificering til NATO Response Force. Øvelser som Forceval 2013 er en kostelig affære, ikke mindre end 2,5 millioner euro eller 18.600.000 danske kroner.

 

Over de fem dage hvor FORCEVAL 2013 fandt sted, blev der udspillet fem øvelsesscenarier som var tætpakket luftmissioner. Der blev fløjet imellem 25 og 35 luftmissioner om dagen fra kl. 7.00 om morgen til omkring kl. 23.00 aften. Så er man nabo til flyvepladsen måtte man væbne sig med stor tålmodighed, på grund af den megen støj der ville komme fra stationen.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Da Fliegerhorst Schleswig har et område som er perfekt at fotografere indflyvninger og landinger fra, var det nærmest et must at tage derned.

Onsdag d. 27. marts så vejrudsigten ud til at blive ganske god, sol desværre med en del skyer.

 

Ved ankomsten klokken 9.45 var der allerede godt gange i den. To Tornado-fly fra AG51 stod i venteposition, og to Tornado og to Eurofighter kom ind til landing fra dagens første flyvning. Herefter linede de to Tornado-fly op, og satte efterbrænder på og tog af.

 

Picture Picture Picture

Dagen fortsatte i samme tempo, kun afbrudt af en god lang middagspause på en halvanden times tid. Desværre holdt vejret ikke helt efter vejrudsigten, og tæt dis begyndte at komme ved 15-tiden.

Dagen bød også på en mindre overraskelse, da én af Den Tyske Hærs Eurocopter EC135 havde valgt at komme en tur forbi. Den Tyske Hær har 14 af disse helikoptere, som hovedsagligt bruges som træning og let transport-helikopter.

 

Dagen var på ingen måder spildt, selv om vejret ikke levede helt op til forventningerne. Øvelsen bød på masser af god flyvning, og Fliegerhorst Schleswig har ét af de bedre områder til at fotografere fly fra.

 

Nedenfor kan man se nogle af de flytyper som Fliegerhorst Schleswig har brugt igennem tidensløb og som nu er opstillet som gate guard ved hovedporten.

Picture Picture Picture

 

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved