Draken Meet 2012

Draken Meet 2012 blev afholdt lørdag d. 08. sep. 2012, og vi så alle frem til en dag med masser af spændende oplevelser.

 

Vi mødtes ved hovedvagten klokken 9.00 som sædvanlig, hvorefter turen gik ud til Air Force Training Center til en gang morgenkaffe og en kort briefing om dagens program. Derefter gik turen ud til den gamle trimplads i bus, hvor AT-158 stod klar. Dagen blev arrangeret sammen med Flyvestation Karups nostalgidag, så der var en meget større tilskuerflok end normalt.

 

Mens de sidste forberedelser til opstart af den gamle drage blev gjort klar, var der arrangeret en miniopvisning af en EH101 Merlin helikopter fra Eskadrille 722. Helikopteren viste manøvredygtighed med overflyvninger og drej. Redningsdemonstration med hoist, hvor der blev vist hvorledes redderne bliver hejset til en mulig tilskadekommet.

 

Efter Eskadrille 722s opvisning var det blevet tid til at få den gamle drage startet op.  Opstarten med den Isopropyl nitrate-drevet startere (Avpin) gik smertefrit, og AT-158s Volvo Flymotor RM6C motor var atter engang startet op.

 

Efter et kort tjek og test af diverse bevægelige dele såsom vingeror, elevons og heleror samt tjek for utætheder, var flyet klar til at give fuld gas.

 

Det er altid imponerende at se, når AT-158s efterbrænder tændes. En ca. 6 meter lang orange flamme ud af flyets nozzle, og flyet giver nærmest et lille hop. Flyet tændte efterbrænderen adskillige gange i de 8-10 minutter som flyet var startet op, og efter slukket var det tid til middagsmad.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Efter middag kom afvisningsberedskabet fra Flyvestation Skrydstrup på et kort visit med et par overflyvninger. Til de interesserede var der i forbindelse med nostalgidagen arrangeret en Brand- og Redning-demonstration på deres træningsplads. Det var spændende at se, hvor hurtigt Crashtenderne (Brandbilerne) og brandfolkene kunne få bugt på med ilden.

 

Herefter var dagens arrangementer slut, og en lang, god dag med masser at kigge på var omme.

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved