Beredskabsdag Allingen, Bornholm 2012

Solskinsøen Bornholm er ikke lige øen som er kendt for flyvestævner eller opvisning, men den er nok mest kendt for sin flotte natur, strande og røget sild.

Beredskabscenteret i Allinge havde annonceret Beredskabsdag på Allinge Havn, hvor de ville vise diverse køretøjer fra de forskellige værn. Som behagelig overraskelse ville flyvevåbnet også komme forbi med en Lynx og F-16 forbiflyvning.

 

Hvis man skal sige en ting, lykkedes det bornholmerne at afholde arrangementet på en dag, hvor solen stod højt på  en næsten skyfri himmel.  Havnen var fuld af mennesker, og der var gang i en masse aktiviteter over hele havneområdet .  Blandt aktiviteterne var der redningsopvisning  med et kystredningsfartøj plus diverse demonstrationer i brandslukning.

 

Eskadrille 723 var annonceret til at komme forbi med en Lynx og lave en lille opvisning. Opvisningen blev udført over havet, og det viste sig at den aldrende Lynx-helikopter stadig kunne. Efter opvisningen fløj den hen og landede, så tilskuerne kunne komme hen og få et nærmere kig.

 

 Afvisningsberedskabet fra Flyvestation Skrydstrup, havde også meldt sin ankomst og de foretog deres sædvanlige tre forbiflyvninger, hvorefter de stak næsen hjemad.

 

Arrangementet var et ganske behageligt afbræk på en varm sommerdag.

 

Picture Picture Picture
Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved