To timer ved Fliegerhorst Schleswig.

Under turen til spotterdagen på Hohn, holdt jeg en pause ved Fliegerhorst Schleswig nær Schleswig.  Som et lykketræf afholdt Luftwaffe i disse dage øvelsen Brilliant Arrow 2011, så der var mere flyvning end normalt.

 

Øvelsen var en multinational øvelse med deltagelse fra flere forskellige lande. Heriblandt deltog lande som Belgien, USA, Tyrkiet og Tyskland. Flyene var stationeret på forskellige flyvestationer rundt omkring i det nordlige Tyskland, men nogle få deltagere fløj fra deres hjemmebaser.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Fliegerhorst Schleswig har normalt kun en eskadrille, AG51 (Aufklärungsgeschwader 51). Eskadrillen er en rekognosceringseskadrille, som er udstyret med Tornado IDS. Men under Brilliant Arrow var yderligere fire Tornado ECR fra JaboG 32 (Jagdbombergeschwader 32) på Lechfeld blevet udstationeret på Schleswig.

 

Der blev fløjet 2-3 pas om dagen under Brilliant Arrow fra Schleswig, og kort efter jeg ankom til Schleswig tog 8 Tornado IDS og ECR af. Omkring 60 minutter senere begyndte de første fly at returnere til basen.  

Dagen bød også på en overraskelse, da to F-4F Phamtom II fra Wittmundhafen, “Phablous Phantom” Aka. 37+48, ifølge med Phantom 38+28 kom ind og landede.

 

“Phablous Phantom” (37+48) er markeret med forskellige milepæle indenfor flyvetimer for Phantom i Luftwaffe. 7500 flyvetimer for selve flyet, 250.000 flyvetimer for det samlede antal Phantom flyvetimer for JG 71, og til sidst 900.000 flyvetimer for Luftwaffes samlede antal flyvetimer for F-4F Phantom II i Luftwaffe. De to phantom fly kommer fra JG71 (Jagdgeschwader 71), på Fliegerhorst Wittmund.

 

Foruden kampflyene kom der en enkel overflyvning af en Westland Sea King MK.41 fra MFG5 (Marineflieger-geschwader 5) på Marine basen ved Kiel. Marine basen står over for lukning i november 2012, og MFG5 flyttes til Nordholz Marine base.

 

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

 

Fliegerhorst Schleswig er, hvis man er på disse kanter, en ret god base at besøge hvis man er flyentusiast. Gode parkeringsmuligheder og gode udsyn til indflyvningen over basens område i den østlige ende. 

Desværre har base kun en eskadrille Tornado på basen, og derfor er det begrænset hvor meget flyvning der sker. Men er man i kan man jo altid tage en smut forbi og se, om der sker et eller andet.

 

 

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved