Roskilde Airshow 2009

Dette års airshow løb af stablen lørdag d. 22/8 og søndag d. 23/8, og vejret var ganske simpelt pragtfuldt.
Arrangørerne havde gjort deres for at showet skulle blive ekstra godt i år.

Efter lukningen af Flyvestation Værløse var det slut med de store airshows omkring København, og dette havde arrangørerne for Roskilde Airshow tænkt sig at gøre noget ved. Derfor var der blevet arbejdet ekstra hårdt for at skaffe ét eller flere internationale opvisningsteam samt udenlandske militærkampfly.

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

Som hovedattraktion var det lykkedes arrangørerne at lokke Royal Air Forces ”The Red Arrows” til Roskilde Airshow 2009, der er ét af verdens bedste opvisningsteam.
Derudover var der til Roskilde Airshow 2009 en håndfuld militærindslag, heriblandt havde Det Hollandske Flyvevåbens F-16 display team meldt sin ankomst og det leverer altid et forrygende luftcirkus.

Desværre kunne de ikke lande på Roskilde Lufthavn på grund af hollandske sikkerhedsregler, og derfor fløj de fra Kastrup Lufthavn. Det Svenske Flyvevåben sendte Gripen, og viste flyets enestående manøvredygtighed med skarpe drej og kort take-off og landing.

Picture Picture Picture Picture Picture Picture

Det Danske Flyvevåben var selvfølgelig også repræsenteret. Eskadrille 722 havde både en redningshelikopter, én på jorden som static, og én i luften med en flot demonstrationsopvisning.
Flyvevåbnets afvisningsberedskab fra Flyvestation Skrydstrup stak også snuden forbi Roskilde Airshow begge dage, men desværre imponerede de ikke ganske meget med deres 3 overflyvninger i forhold til den svenske Gripen og den hollandske F-16.


Ud over de militærindslag var der en række andre interessante indslag. For eksempel lavede Niels Egelund lavede her en flot opvisning i sin Fouga Magister OY-FGA. Thomas Damm fløj sin Piper cup med en hastighed man nærmest kunne kalde slowmotion, ganske imponerende.
Den karakteristiske lyd af to 12 cylindre stempelmotorer kunne nemt høres, da en F-51D Mustang og en Spitfire Mk. XVI lavede et par overflyvninger i formation. Flyene er ejet af svenske Biltema.
Hawker Hunter fra Swedish Airforce Historic Flight, Team Vampire ligeledes fra Sverige, Danske Chip Chaps, DC-3 Vennerne, Danish Air Transports MD87 kunne også opleves, samt mange, mange flere.

Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture Picture

Om det lykkedes arrangørerne at nå deres mål, må kunne måles på det store antal fremmødte tilskuere. Hele 21.000 havde valgt at lægge et smut for Roskilde Airshow 2009, der var cirka 10.000 mere end ved Roskilde Airshow 2007.

 

Hvis Roskilde Airshow 2009 skal vurderes må man sige, at indholdet i showet er blevet markant forbedret og der skydes nu mere bredt end hidtil.
Men desværre havde arrangørerne ikke tænkt ret meget over opstilling af boder og andet i publikumsområdet. Det er mig en stor gåde hvorfor der var opstillet boder, telte og parkerede lastbiler lige mod flightlinen (hegnet mod banen). I stedet burde man stille dem længere bag ved, så folk havde frit udsyn til flyveopvisningen.


Helheds indtrykket på airshowet var rigtigt godt, så derfor får Roskilde Airshow 2009 4 flares ud af 5.

 

Copyright © 2014 www.Stall.Dk. All rights reserved